sâmbătă, 14 martie 2009

Cine suntem noi

Nu exista intrebare fara raspuns. Incercand sa aflam cat mai multe despre stramosii dacilor gasim doua repere importante, doua cuvinte ce desemneaza doua comunitati ancestrale care sunt radacini primordiale ale tuturor civilizatiilor din zona Europei : pelasgii si ramanii.
Densusianu in "Dacia preistorica" subliniaza remarcabil si , uluitor pentru mine, in baza documentelor si intuitiei sale geniale cum marele imperiu pelasg este fondat in urma unei migratii dinspre est, dinspre Asia.
Potopul a existat. Noe si familia sa se dezvolta in comunitati tot mai mari care, una cate una emigreaza din zona Araratului. Remarcam doua astfel de comunitati ancestrale : una care se stabileste in zona Iraqului dand nastere faimoasei civilizatii sumeriene, alta care emigreza inspre Carpati, initial cunoascuta sub numele de Ramani(oameni ai luminii) se dezvolta in marea comunitate numita Imperiul pelasg.
Foarte important de retinut, asa cum nepotii lui Noe si familiile lor emigreza din zona Araratului, la fel din zona dintre Carpati si Dunare, odata cu inmultirea rapida a numarului populatiei, emigreaza rand pe rand mici comunitati atat inspre nord, vest si sud cat mai ales inspre est, faimoasa migratie ariana.
Asadar civilizatia predacica si dacica este la fel de importanta si veche ca si cea sumeriana.
Este posibil ca marea migratie ariana sa fi fost condusa de marele avatar Rama. Eduard Schure in "Marii Initiati" incearca sa sugereze acest lucru. De ce este important acest lucru? Este foarte important pentru ca aceasta migratie ariana a avut un rol deosebit in dezvoltarea atat materiala cat si spirtuala a Indiei. Nu intamplator suntem atrasi de misterul si spiritualitatea Indiei , spiritualitate ce a conservat intr-un mod extraordinar aspecte divine care erau caracteristice fondatorilor, primilor urmasi ai lui Noe .
Asadar suntem nepotii lui Noe, asadar suntem copiii lui Adam, suntem copiii Tatalui.
Adam a fost creat, Eva a fost creata din Adam(se spune ca Dumnezeu a scos din Adam "iubirea de sine" si din acest material a fost creata Eva...).
Evident ca au existat triburi primitive de oameni inante de Adam, au existat si in timpul si dupa Adam, legendele, miturile si colindele vorbesc despre astfel de oameni ai padurii...
Daca esti interesat sa afli ce s-a intamplat chiar inante de potop, cum si de ce pototpul nu a afectat China , si multe alte lucruri revelate, iti recomand Casa Domnului de Jacob Lorber. Sunt cinci volume , in ultimul se vorbeste despre potop. Deoarece traim timpuri aproape identice, vreau sa-ti amintesc aici ca nu numai ca oamenii de atunci au fost anuntati cu mult timp inante, stiau ca Noe isi construia celebra arca si au fost chiar chemati de acesta sa urce in munte unde traia spre a urca pe arca salvatoare, dar nu numai ca l-au luat in ras dar chiar cand apele crescusera sufiecient de mult incat se plimbau cu barcile prin orase, nu au luat in seama avertismentul lui Dumnezeu. De adaugat aici ca locurile din arca destinate oamenilor au fost umplute de Noe si ingerii Domnului tot cu... animale ( in sensul ca in afara de primele perechi au fost adaugate ulterior altele, deoarece nici un om nu a venit sa fie salvat iar locurile destinate oamenilor au fost ocupate tot de animale).

PS: daca citesti Casa Domnlui , fa-o cu rabdare incepand cu vol I, se spune ca tot ce a scris Lorber este dictat chiar de Iisus Hristos...

7 comentarii:

  1. Ca sa-mi pot permite o discutie cu tine, trebuie sa ai rabdare. Nu pot spune vorbe, inainte de a citi pe indelete. Promit sa revin .

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Mersi, ce nu vom apuca sa discutam in lumea asta, cu siguranta vom continua in cea... eterna :)
    "Mi-am intors catre soare unicul chip,
    umerii mei smulg din goana frunzise.
    Campul taindu-l, pe doua potcoave
    calul meu salta din lut, fumegand.
    Ave, ma-ntorc catre tine eu. Ave!
    Soarele a izbucnit peste lume strigand."

    N.S.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta este o mare aberaţie? Când a dictat Isus? Şi cine poate demonstra asta? Aşa s-a întâmplat şi în cazul lui Pavel - a auzit vocea lui Isus... Extraordina, mai vorbiţi mult în numele lui Isus, fraţilor?! Pe el l-aţi întrebat ce a dorit cu adevărat?! Dezamăgitor final de postare...

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut Cristian, as putea sa te aseman cu Pavel cel neconvertit inca... multe sunt si dezamagirile mele citindu-te(exclusiv de ordin spiritual, imi plac stilul si inteligenta ta)...
    Eu ma straduiesc sa arat printre altele ca "presupusul fie al lui Dumnezeu" este chiar Dumnezeu, iar Jacob Lorber este cel mai mare profet al sau.
    Desi ideile si studiile tale biblice sunt periculoase pentru mintea oricarui credincios si mai ales pentru a unui viitor posibil credincios, fiind destul de greu de combatut, am sa ma straduiesc, in timp, sa raspund la mai toate problemele pe care le ridici tu acolo.
    Adevarul nu este niciodata dezamagitor pentru cei care il cauta si stiu astfel sa il pretuiasca , ba dimpotriva...
    Iarta-ma , exista undeva publicata viziunea ta cosmologica si antropologica, pentru ca sunt convins ca exista una, si as vrea sa stiu cum vezi tu lucrurile, suntem un accident cosmic, ne tragem din maimute... ?
    Comentariul tau insa nu e dezamagitor deloc ."Pe el l-ati intrebat ce a dorit cu adevarat?"
    Ma bucur ca totusi crezi ca se poate vorbi in numele lui Iisus...

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe ISUS am avut marea onoare sa-L cunosc si sa-L primesc in viata mea, dar acest Jacob Lorber cine este ca desi sunt o cititoare innascuta si pasionata eu inca nu am auzit de el, cred ca e destul de insignifiant ce scrii tu aici.Sincer, cred ca nici tu nu crezi ci vrei sa iti bati joc de cei ce vor citi.....Apropos iti place cartea S.F.?

    RăspundețiȘtergere
  6. În anul 2008, vine Dumnezeu la Noe, care trăia liniştit în Australia: - Noe, pământul s-a umplut de răutate şi oamenii M-au uitat. Vreau să-mi construieşti o nouă Arcă, pentru că Potopul va veni iar. Să iei din fiecare specie câte un exemplar mascul şi femelă. Ai la dispoziţie şase luni de zile!

    După şase luni, se uită Dumnezeu pe pământ şi-l vede pe Noe plângând în grădină. - Noe!!! Sunt pe cale să încep Potopul, unde este Arca??? - Iartă-mă Doamne, dar lucrurile s-au mai schimbat între timp ... Am nevoie de autorizaţie de construcţie. Mă tot cert cu un inspector, pentru un sistem antiincendiu, vecinii m-au dat în judecată pentru că am încălcat planul de urbanism construind Arca în grădina mea şi astfel am încălcat normele de înălţime.

    Apoi compania de electricitate a cerut să pun ipotecă pe Arcă în vederea acoperirii costurilor de transport şi de mutare a liniilor de înaltă tensiune ce trebuie date la o parte din calea Arcei pentru a fi lansată la apă. Degeaba le-am spus eu că va veni marea la mine, nu m-au crezut.

    Să fac rost de lemn, altă problemă. Este interzis să tai lemn din pădurile învecinate deoarece acolo trăieşte bufniţa cu pete care-i o specie protejată. Am încercat să-i conving pe ecologişti că tai lemnul tocmai pentru a salva bufniţa, dar nici n-au vrut să stea de vorbă cu mine.

    Când am început să adun animalele, am fost dat în judecată de un grup de activişti pentru protecţia animalelor. Ei susţineau că ţin animale sălbatice sechestrate împotriva voinţei lor, şi de asemenea au susţinut că, să pun atâtea animale într-un spaţiu atât de mic, înseamnă cruzime asupra lor.

    Apoi Ministerul Mediului a spus că nu am voie să construiesc Arca până când reprezentanţii lor nu fac un studiu de mediu şi implicaţiile pe care Potopul Tău le poate avea asupra mediului. Încă am un proces în derulare cu Ministerul Muncii, deoarece încă nu m-am hotărât câte minorităţi ale grupurilor etnice să angajez pe şantier, iar Blocul Sindical nu mă lasă să-mi folosesc la construcţie copiii deoarece nu fac parte din Sindicat şi nu au certificare ISCIR pentru construcţia de Arce.

    Ca să fie totul şi mai rău, Fiscul mi-a confiscat toate posesiile, deoarece susţin ei că vreau să părăsesc ţara cu specii de animale pe cale de dispariţie. Aşadar Doamne, iartă-mă, dar îmi trebuie cel puţin zece ani ca să fac tot ce mi-ai zis.

    Dintr-o data cerul se lumină, norii dispărură, iar soarele apăru din nou strălucitor pe cer.

    - Doamne, să înţeleg că nu ne mai distrugi lumea? - Nu Noe, se pare că mi-a luat-o guvernul înainte...

    RăspundețiȘtergere
  7. Dincolo de aspectul parodic, spre sfarsit e scos in evidenta si un mare adevar, dar toate sunt in mana lui Dumnezeu si din pacate ceva la fel de grozav ca si potopul ar trebui sa vina conform prezicerilor.
    Noe a existat, la fel si arca lui, si mai degraba as putea fi contrariat de atitudinea celor care nu cred in nimic si nu cauta adevarul decat de manifestarile fiintelor din cealalta lume sau chiar ale lui Dumnezeu, de minunile din vietile spirituale ale patriarhilor sau sfintilor...
    Oamenii interesati exclusiv de ceea ce vor manca , de bani si sexualitate, pot fi asemanati cu regnul vegetal si animal si vor fi tratati de Univers, de Dumnezeu asa cum sunt tratate plantele si animalele, adica vor pieri pentru ca nu sunt decat etape imperfecte si insuficiente manifestarii spiritului...
    Dar e o discutie lunga ...

    RăspundețiȘtergere